previous arrow
next arrow
Slider

Vier Zeventigers

Woensdag 4 juli 2018

Vier respectabele personen van de Vereniging Vrienden van de Houtvaart hadden het plan bedacht om een uitgebreide ontbijttafel samen te stellen, omdat zij een memorabele leeftijd hadden bereikt; namelijk:
* Yvonne Luijt       70 jaar
* Ank Meyer         70 jaar
* Jos Schelfhout   70 jaar
* André Mettes     75 jaar
Vroeg in de ochtend was het al een drukte van belang. De suppoosten waren druk in de weer om de tafel gereed te maken, versieringen op te hangen, enz.
Na een verkorte zwemronde gingen de jubilarissen, enigszins nerveus, naar de gedekte tafel, die door de “vroege vogels”feestelijk was gedekt. Tot onze verrassing waren oud-emmers Jany Koekkoek, Nely Kool en Frans van Eerden ook aanwezig. Zelfs Gert, Maurice en Barbara waren een half uur eerder opgestaan om deze bijeenkomst bij te wonen.
Omringd door vele vrienden hebben wij genoten van deze bijeenkomst. We werden in het zonnetje gezet met een grote bos bloemen van de vrienden en een bos bloemen van Jany, Nely en Frans. Yvonne was heel creatief door het maken van bekers met onze namen en afbeeldingen in zwemtenue. Ria Bronfrer had gezorgd voor de bos bloemen met een fles wijn en een bijpassende kaart.
Dank aan al degenen, die een bijdrage hebben geleverd aan deze ochtend.
Wij hebben genoten van deze warme douche en hipen nog lang vriend te mogen blijven van de Vereniging Vrienden van de Houtvaart.
Yvonne, Ank, Jos en André

Zwemmen in Europa

Zwemmen in Europa

Foto’s gemaakt door Henk Sloos van de meest bijzondere zwemplekken en -baden.

Wel eens een Bogey geslagen op de golfbaan St. Andrews, een balletje hoog gehouden op Wembley of voor de set geserveerd op Wimbeldon? Het antwoord is hoogst waarschijnlijk ….Néé. Maar voor een paar pond mag iedereen zwemmen in het door Zaha Hadid ontworpen Olympische zwembad in Londen. Voor datzelfde bedrag kun je ook zwemmen in Alvaro Siza’s getijden-bad in Leca da Palmeira (nabij Porto). Voor wie liever vanaf de hoge duikt is het op de berg Montjuic gelegen Olympische zwembad in Barcelona de uitgelezen plek: zwemmen met zicht op de Sagrada Familia……

Op vrijdag 15 juni om 17.00 uur opent fotograaf Hans van der Meer in het ABC de expositie Zwemmen in Europa met foto’s van Henk Sloos. 

“Zwemmen…..”, zo schrijft Henk Sloos “….is met afstand de meest democratische sport ter wereld, je hebt er letterlijk niets voor nodig. De afgelopen 10 jaar heb ik Europa doorkruist op zoek naar de meest bijzondere zwemplekken. Publiekelijk voor een paar Euro, maar vaker nog zijn ze zoals veel andere dingen in het leven, gratis!”

Sloos toont in het ABC een selectie van de baden, die hij heeft gefotografeerd: ontworpen baden, natuurlijke baden en een verscheidenheid aan “tussenvormen” en zwemplekken.

Henk Sloos, onder meer gepassioneerd zwemmer en fotograaf, exposeerde vorig jaar ook in het ABC. Toen met foto’s en toelichtingen over monumentale Haarlemse zwembad De Houtvaart.

ABC Architectuurcentrum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem
  

Privacy

Op de site staat vanaf vandaag het privacy beleid van de Vereniging Vrienden van de Houtvaart. Ook wij dienen aan de nieuwe wet op de privacy te voldoen. Het is echter slechts een verwoording zoals we altijd al opereerden. We benutten alleen informatie, die de leden en de toezichthouders ons zelf hebben aangereikt. We verzamelen niets extra’s en zorgen er uiteraard voor dat die gegevens niet in verkeerde handen kunnen vallen. We hebben dit in het privacy statuut en het beheersreglement vastgelegd, in overeenstemming met de wettelijke verplichting.

Jan den Hollander (voorzitter)

Architectuur ontmoet Techniek en de Kunst van het Zwemonderhoud

Woensdag 16 mei hebben zo’n 40 vrijwilligers van het Architectuurcentrum Haarlem (ABC) een bezoek gebracht aan het zwembad De Houtvaart. Voor het ABC was het de jaarlijkse excursie dag voor de vrijwilligers.

Vooraf was men op bezoek geweest bij de BAVO-basiliek, een monument van jewelste, dus er lag wel een uitdaging voor de Vereniging om er als vervolg iets leuks van te maken. Dit samen met de SRO, die ook bereid was medewerking te verlenen, met een toelichting in de machinekamer en een kijkje onder het bad.

Bovengronds werd nog eens gewezen op de vele kenmerken vanuit de begintijd van De Houtvaart en de strakke gedetailleerde kubistische vormgeving. Naast de worsteling bij de renovatie met de juiste vorm van het peuterbadje op de ligweide en de ingepaste vorm van de horeca. In de technische ruimte kreeg men uitleg over de vele kub water, die letterlijk en figuurlijk rondgaan en de moderne wijze van zuivering.

Met uiteraard aan het eind de aanbeveling om ook eens in De Houtvaart te komen zwemmen.

                                                  Allen verenigt onder De Houtvaart……………..

Hans Bakker.

ZWEMMEN BIJ MAANLICHT

ZWEMMEN BIJ MAANLICHT

VRIJDAG 1 JUNI

gekleed (badkleding) zwemmen

VRIJDAG 29 JUNI

gekleed (badkleding) zwemmen

VRIJDAG 27 JULI

naakt of gekleed zwemmen

VRIJDAG 24 AUG.

naakt of gekleed zwemmen

UITSLUITEND VOOR VOLWASSENEN 

TOEGANG € 1,10 

(abonnement niet geldig)

PROGRAMMA

(* op 24 augustus alles een half uur vroeger)

21.30 – 22.00 uur

Baantjes zwemmen

22.00 – 23.00 uur

Amerikaanse Party (= zelf hapje/drankje meenemen)

23.00 – 23.15 uur

Samen alles opruimen

A A N M E L D E N  V E R P L I C H T !!

Inschrijven vanaf een week tevoren aan de kassa.
Bij te weinig aanmeldingen of slecht weer gaat het niet door.
(Dit wordt aangekondigd op de deur van het zwembad.)
Bij twijfel: vóór 20.00 uur bellen naar de HOUTVAART,
023 – 524 22 33.

MASSAGES

M A S S A G E S

 

Laat je tijdens de Vrienden uren ca. 15 minuten masseren door:

Astrid, Prisca of Jesse

Tijdens de Vriendenuren liggen de data, de tijden ter inzage.

Zet je naam op de intekenlijst: VOL = VOL

PRIJS: Naar eigen inzicht (min. € 5,00)

Houtvaart publicaties

Het betreft het Boek over de Houtvaart en Architectuuruitgave over de Houtvaart.

Auteur van het boek is Hilde de Haan. Publicatiejaar 2012.
Auteur van de Architectuuruitgave is Wim de Wagt. Publicatiedatum 16 juli 2017.

Waar verkrijgbaar?
De publicaties zijn in 2018 verkrijgbaar tijdens:
–    De Vrienden uren;
–    De Monumentendagen;
–    De openingsuren van de SRO, aan de kassa van de Houtvaart. (Niet met PIN betaling)

De Architectuuruitgave is daarnaast nog verkrijgbaar bij:
–    Het ABC aan het Klein Heiligland;
–    Restaurant Variée aan het Ruijterplein.

Kosten:

Het boek over de Houtvaart

€ 12,50

Architectuuruitgave 

€   8,00

Aanschaf van beide producten tegelijk

€ 20,00

Storten kan ook. En wel door storting van bovenvermelde bedragen op rekeningnummer NL89 INGB 0002 0329 93 ten name van de penningmeester van de Vrienden van de Houtvaart. Onder vermelding van de betreffende publicaties en het bezorgadres. Nadat het bedrag gestort is, wordt het product thuisbezorgd.

De verkoop van de publicaties via de boekhandels is beëindigd.