previous arrow
next arrow
Slider

Koppeling abonnement met sticker!

Koppeling abonnement met sticker als bewijs van lidmaatschap.

Hoewel in de nieuwsbrief staat dat bij aanschaf van een abonnement in de voorverkoop ook de sticker beschikbaar is, op het moment dat het lidmaatschap betaald is, blijkt dit om technische redenen niet mogelijk. Net als voorgaande jaren zal de sticker tijdens het vrienden uur door één van de toezichthouders verstrekt worden.

Let wel: er resten nog slechts drie dagen voor de voorverkoop van abonnementen!!!

Het bestuur van de Vereniging Vrienden van de Houtvaart

 

OPENING SEIZOEN 2018

Het nieuwe seizoen 2018 start op zaterdag 28 april.
We hopen op een zonnig en sportief zwemseizoen.

Voor de prijzen van de abonnementen en de losse toegangskaarten verwijzen we naar de website Van de SRO, www.sro.nl

Voorverkoop:

De voorverkoop van seizoensabonnementen start op maandag 2 april en eindigt op donderdag 26 april. Je profiteert van voorverkoopkorting op het reguliere tarief. Dit is mogelijk tijdens kassa-uren van de SRO in het Sportcentrum De Planeet en het Boerhaavebad. In de Houtvaart zelf is ook een voorverkoop vanaf maandag 23 april tot en met donderdag 26 april 2018 van 18.00 – 20.00 uur aan de kassa in de Houtvaart.

Met een zomerzwemabonnement (het combi abonnement) kan je gedurende het Houtvaartseizoen (28 april t/m 2 september 2018) vier maanden gebruik maken van het Boerhaavebad, Sportcentrum De Planeet en de Houtvaart tijdens publieksuren.

 

 

DE HOUTVAART, Ode aan het openluchtzwembad

DE HOUTVAART

Ode aan het openluchtzwembad

Waar gaat het boek over?
In het boek wordt de Houtvaart geportretteerd als een levendig instituut, dat veel stormen heeft doorstaan, en telkens opnieuw zijn bestaansrecht heeft bewezen. Het boek omvat een vijftal verhaallijnen , waarin alle aspecten ter sprake komen: de zwempioniers van weleer, de architecten en stedenbouwkundigen die aan het ontstaan van bouwwerk bijdroegen, en de vele verwikkelingen van vrijwilligers, monumentenzorgers en politici, die in de strijd om het voortbestaan een rol hebben gespeeld.
Een bijzonder licht wordt geworpen op de plek, waar de Houtvaart ooit is ontstaan en het karakter ervan als architectuurmonument. Bovenal is het een boek vol foto’s en mooie verhalen rondom de Houtvaart geworden, bedoeld voor iedereen die het zwembad een warm hart toedraagt!
Auteur van het boek is de Haarlemse architectuurpublicist Hilde de Haan. Het boek is gelardeerd met speciaal voor het boek gemaakte foto’s van de Amsterdamse fotograaf Annemarijne Bax, afgewisseld met bijzondere oude foto’s uit particulier archief. De vormgeving van het boek is gedaan door Rogier Polman van “Hijgend Zeepaard”, ook bekend van het boek “Haarlemse Spoken”.
De Vereniging Vrienden van de Houtvaart is initiatiefnemer en uitgever van het boek. Met het boek wil de Vereniging aan het bijzondere en vooral ook het sociale belang van het bad brede en blijvende bekendheid geven, waardoor de Houtvaart ook voor de toekomst zijn waarde blijft behouden als levend monument én uniek zwembad.
Hoe kom ik aan het boek?
Het boek is te bestellen door overmaking van € 10,00 op banknummer NL89 INGB 0002 0329 93, ten name van Vereniging Vrienden van de Houtvaart met vermelding van: boek Ode Houtvaart, uw naam en het bezorgadres.

 

 

Wandelen in de Hout en Ontbijten?

Elkaar in de winter ontmoeten? Vanaf zondag 1 oktober 2017 elke zondag van 09.00 – 10.00 uur wandelen in de Hout en vanaf 10.00 uur ontbijten bij La Place.

Start bij de slagbomen van La Place aan de Dreef. Alleen wandelen of ontbijten kan ook. De hond mag mee. Aanmelding vooraf niet nodig.

Bijzondere architectuuruitgave

Bijzondere architectuuruitgave 90-jarig bestaan zwembad “De Houtvaart”

De uitgave is verkrijgbaar bij:

  • Tijdens de Vrienden uren in het zwembad “De Houtvaart”
  • Boekhandel De Vries, Gedempte Oude Gracht, Haarlem
  • Restaurant Variée, De Ruijterplein, Haarlem
  • Boekhandel Gillissen en Co, Rijksstraatweg 125, 2024 DC Haarlem

De prijs bedraagt € 8,00

De uitgave kan ook besteld worden door het overmaken van € 9,50 op de rekening NL89 INGB  0002 0329 93, ten name van Vereniging Vrienden van de Houtvaart. Bij dit bedrag zijn de verzendkosten inbegrepen. Graag vermelden: Architectuuruitgave en uw naam en adres.