previous arrow
next arrow
Slider

2018 ACTIVITEITEN t/m NOVEMBER

Wandelen in de Hout en/of Ontbijten bij la Place
Vanaf zondag 7 oktober gaan we elke zondag van 09.15 tot 10.00 uur wandelen in de Haarlemmerhout. Verzamelen om 9.15 uur bij de slagbomen van La Place (Dreefzicht). Na de wandeling gaan we bij La Place ontbijten.
Alléén wandelen of alléén ontbijten is ook mogelijk. En de hond mag óók mee.
Opgeven is niet nodig.

Ontbijten bij La Place
Elke eerste vrijdag van de maand om 09.30 uur gaat ook een groepje Vrienden lekker ontbijten bij La Place. Ga gezellig eens mee!

Swim to Fight Cancer

Op zondag 16 september 2018 zijn honderden deelnemers tijdens de tweede editie van Swim to Fight Cancer Haarlem in het Spaarne gesprongen!
Niet alleen vanwege het sportieve element, maar vooral om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek van Fight cancer? KWF Kankerbestrijding.

De Vereniging Vrienden van de Houtvaart zwemt mee met een estafetteteam. Het team bestaat uit Nelleke, Joke, Ineke en Piet. Het bestuur heeft besloten dit team te sponsoren met een bedrag van €  250,00. U komt het team ook sponsoren, zie www.swimtofightcancer.nl en kijk bij estafetteteam. Daar staat het team onder de naam De Houtvaart. Het totale bedrag, dat het team De Houtvaart heeft opgehaald, bedraagt op zondag  16 september in totaal € 2459,75. Daarnaast hebben de teamleden ook op persoonlijke titel geld bij elkaar gezwommen.

Nelleke, Joke, Ineke en Piet, gefeliciteerd met het resultaat!

IMPRESSIE VAN HET ‘VRIENDENONTBIJT 17 aug. 2018

Op vrijdagochtend 17 augustus 2018 hebben de “Vrienden van de Houtvaart” het traditionele ontbijt aan alle zwemmers aangeboden:

Het weer was stralend……..

De gebakken eieren en spek en overige lekkernijen lieten zich goed smaken……

Er werd muziek gemaakt, gezongen en bijgekletst……..

Voor, na of tijdens het ontbijt ging het zwemmen gewoon door……

Alle vrijwilligers, die het ontbijt mogelijk hebben gemaakt, heel veel dank en tot 2019…….

Vier Zeventigers

Woensdag 4 juli 2018

Vier respectabele personen van de Vereniging Vrienden van de Houtvaart hadden het plan bedacht om een uitgebreide ontbijttafel samen te stellen, omdat zij een memorabele leeftijd hadden bereikt; namelijk:
* Yvonne Luijt       70 jaar
* Ank Meyer         70 jaar
* Jos Schelfhout   70 jaar
* André Mettes     75 jaar
Vroeg in de ochtend was het al een drukte van belang. De suppoosten waren druk in de weer om de tafel gereed te maken, versieringen op te hangen, enz.
Na een verkorte zwemronde gingen de jubilarissen, enigszins nerveus, naar de gedekte tafel, die door de “vroege vogels”feestelijk was gedekt. Tot onze verrassing waren oud-emmers Jany Koekkoek, Nely Kool en Frans van Eerden ook aanwezig. Zelfs Gert, Maurice en Barbara waren een half uur eerder opgestaan om deze bijeenkomst bij te wonen.
Omringd door vele vrienden hebben wij genoten van deze bijeenkomst. We werden in het zonnetje gezet met een grote bos bloemen van de vrienden en een bos bloemen van Jany, Nely en Frans. Yvonne was heel creatief door het maken van bekers met onze namen en afbeeldingen in zwemtenue. Ria Bronfrer had gezorgd voor de bos bloemen met een fles wijn en een bijpassende kaart.
Dank aan al degenen, die een bijdrage hebben geleverd aan deze ochtend.
Wij hebben genoten van deze warme douche en hipen nog lang vriend te mogen blijven van de Vereniging Vrienden van de Houtvaart.
Yvonne, Ank, Jos en André

Privacy

Op de site staat vanaf vandaag het privacy beleid van de Vereniging Vrienden van de Houtvaart. Ook wij dienen aan de nieuwe wet op de privacy te voldoen. Het is echter slechts een verwoording zoals we altijd al opereerden. We benutten alleen informatie, die de leden en de toezichthouders ons zelf hebben aangereikt. We verzamelen niets extra’s en zorgen er uiteraard voor dat die gegevens niet in verkeerde handen kunnen vallen. We hebben dit in het privacy statuut en het beheersreglement vastgelegd, in overeenstemming met de wettelijke verplichting.

Jan den Hollander (voorzitter)

Architectuur ontmoet Techniek en de Kunst van het Zwemonderhoud

Woensdag 16 mei hebben zo’n 40 vrijwilligers van het Architectuurcentrum Haarlem (ABC) een bezoek gebracht aan het zwembad De Houtvaart. Voor het ABC was het de jaarlijkse excursie dag voor de vrijwilligers.

Vooraf was men op bezoek geweest bij de BAVO-basiliek, een monument van jewelste, dus er lag wel een uitdaging voor de Vereniging om er als vervolg iets leuks van te maken. Dit samen met de SRO, die ook bereid was medewerking te verlenen, met een toelichting in de machinekamer en een kijkje onder het bad.

Bovengronds werd nog eens gewezen op de vele kenmerken vanuit de begintijd van De Houtvaart en de strakke gedetailleerde kubistische vormgeving. Naast de worsteling bij de renovatie met de juiste vorm van het peuterbadje op de ligweide en de ingepaste vorm van de horeca. In de technische ruimte kreeg men uitleg over de vele kub water, die letterlijk en figuurlijk rondgaan en de moderne wijze van zuivering.

Met uiteraard aan het eind de aanbeveling om ook eens in De Houtvaart te komen zwemmen.

                                                  Allen verenigt onder De Houtvaart……………..

Hans Bakker.

Houtvaart publicaties

Het betreft het Boek over de Houtvaart en Architectuuruitgave over de Houtvaart.

Auteur van het boek is Hilde de Haan. Publicatiejaar 2012.
Auteur van de Architectuuruitgave is Wim de Wagt. Publicatiedatum 16 juli 2017.

Waar verkrijgbaar?
De publicaties zijn in 2018 verkrijgbaar tijdens:
–    De Vrienden uren;
–    De Monumentendagen;
–    De openingsuren van de SRO, aan de kassa van de Houtvaart. (Niet met PIN betaling)

De Architectuuruitgave is daarnaast nog verkrijgbaar bij:
–    Het ABC aan het Klein Heiligland;
–    Restaurant Variée aan het Ruijterplein.

Kosten:

Het boek over de Houtvaart

€ 12,50

Architectuuruitgave 

€   8,00

Aanschaf van beide producten tegelijk

€ 20,00

Storten kan ook. En wel door storting van bovenvermelde bedragen op rekeningnummer NL89 INGB 0002 0329 93 ten name van de penningmeester van de Vrienden van de Houtvaart. Onder vermelding van de betreffende publicaties en het bezorgadres. Nadat het bedrag gestort is, wordt het product thuisbezorgd.

De verkoop van de publicaties via de boekhandels is beëindigd.