Monumentendag 2022: op zondag 11 september is Houtvaart te bezichtigen!

De Houtvaart is Rijksmonument en doet mee aan Monumentendag 2022 op zondag 11 september. Vanaf 11.30 – 17.00 uur is de Houtvaart open voor rondleidingen en informatie.  De Vrienden verzorgen deze dag, in samenwerking met de SRO. 

Op een mooi moment is ook een passend artikel over de Houtvaart verschenen in het Plus Magazine (september uitgave).  Oude tijden herleven! Lees hier het leuke artikel waarin Hans Bakker vertelt over zijn favoriete plek. Welke dat is? Jawel, je raadt het al.

Op de Monumentendag is o.a. informatie te zien over de geschiedenis van de Houtvaart en de renovatie van 2004. Er waren toen veel plannen, wat ging er wel en wat ging er niet door.  Ook is er bijzondere informatie over de architect van de Houtvaart, met foto’s uit privé archief. Én een verhaal over de Houtvaart en de Olympische spelen van 1928. Welke rol speelde de Houtvaart daarin en welke beroemde filmster deed daar van zich spreken.     

Let wel:  Toegang gratis.   Er kan niet worden gezwommen.