Postuum: Hilde de Haan

Begin maart bereikte ons het bericht dat Hilde de Haan in februari was overleden.

Hilde is de auteur van ons boek “De Houtvaart Ode aan het openlucht Zwembad”. Maar haar betrokkenheid bij de Houtvaart was méér dan beroepsmatig. Zij was ook Vriend en regelmatig zwemmend in de Houtvaart terug te vinden.

Het boek heeft zij indertijd voortvarend en enthousiast ter hand genomen. Dat deed zij vanuit een geheel eigen visie op wat geschreven moest worden – “zo wordt het en anders niet” – en met grondige documentatie. Met haar pakkende schrijfstijl zijn de roerige actiejaren van de vereniging voor altijd vastgelegd. Nog steeds maken wij regelmatig gebruik van haar geesteskind als promotiemiddel.

Wij blijven ons Hilde herinneren als iemand met een groot hart voor de Houtvaart én z’n bezoekers.

Namens het bestuur,
Hans Bakker