previous arrow
next arrow
Slider

Tentoonstelling: De Houtvaart als inspiratiebron. Van 26 april tot en met 7 juli 2019

De Historische Vereniging Haerlem had voor dit jaar nog ruimte voor een tentoonstelling in haar onderkomen op de Grote Markt, te weten de Hoofdwacht.
De Vereniging Vrienden van de Houtvaart is hierop ingesprongen en op vrijdag 26 april 2019 zal in de Hoofdwacht de tentoonstelling “Houtvaart – inspiratie” worden geopend. Het monumentale zwembad De Houtvaart was en is voor velen een bron van inspiratie. Dat willen wij in deze tentoonstelling laten zien.
Aan tien Haarlemse kunstenaars van diverse snit is gevraagd zich door De Houtvaart te laten inspireren. Met hen is een bezoek aan De Houtvaart gebracht. Negen kunstenaars doen nu mee. Hun werken zullen een belangrijk onderdeel zijn van de tentoonstelling. Een ander – kleiner deel – van de tentoonstelling wordt benut voor publicatie van inspiratiemateriaal uit het privé-archief van de architect van De Houtvaart: de Heer P.F. de Bordes.
De tentoonstelling loopt tot en met zondag 7 juli 2019. Hans Bakker, Lia van Velzen en Rogier Polman (vormgever) organiseren het geheel, in samenwerking met de Historische Vereniging Haerlem. Er zijn bijdragen van twee fondsen, waaronder Het Ruigrokfonds.
Hans Bakker   

No Comments

Post a Comment