previous arrow
next arrow
Slider

Zwemmen in Europa

Zwemmen in Europa

Foto’s gemaakt door Henk Sloos van de meest bijzondere zwemplekken en -baden.

Wel eens een Bogey geslagen op de golfbaan St. Andrews, een balletje hoog gehouden op Wembley of voor de set geserveerd op Wimbeldon? Het antwoord is hoogst waarschijnlijk ….Néé. Maar voor een paar pond mag iedereen zwemmen in het door Zaha Hadid ontworpen Olympische zwembad in Londen. Voor datzelfde bedrag kun je ook zwemmen in Alvaro Siza’s getijden-bad in Leca da Palmeira (nabij Porto). Voor wie liever vanaf de hoge duikt is het op de berg Montjuic gelegen Olympische zwembad in Barcelona de uitgelezen plek: zwemmen met zicht op de Sagrada Familia……

Op vrijdag 15 juni om 17.00 uur opent fotograaf Hans van der Meer in het ABC de expositie Zwemmen in Europa met foto’s van Henk Sloos. 

“Zwemmen…..”, zo schrijft Henk Sloos “….is met afstand de meest democratische sport ter wereld, je hebt er letterlijk niets voor nodig. De afgelopen 10 jaar heb ik Europa doorkruist op zoek naar de meest bijzondere zwemplekken. Publiekelijk voor een paar Euro, maar vaker nog zijn ze zoals veel andere dingen in het leven, gratis!”

Sloos toont in het ABC een selectie van de baden, die hij heeft gefotografeerd: ontworpen baden, natuurlijke baden en een verscheidenheid aan “tussenvormen” en zwemplekken.

Henk Sloos, onder meer gepassioneerd zwemmer en fotograaf, exposeerde vorig jaar ook in het ABC. Toen met foto’s en toelichtingen over monumentale Haarlemse zwembad De Houtvaart.

ABC Architectuurcentrum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem
  

No Comments

Post a Comment