previous arrow
next arrow
Slider

Architectuur ontmoet Techniek en de Kunst van het Zwemonderhoud

Woensdag 16 mei hebben zo’n 40 vrijwilligers van het Architectuurcentrum Haarlem (ABC) een bezoek gebracht aan het zwembad De Houtvaart. Voor het ABC was het de jaarlijkse excursie dag voor de vrijwilligers.

Vooraf was men op bezoek geweest bij de BAVO-basiliek, een monument van jewelste, dus er lag wel een uitdaging voor de Vereniging om er als vervolg iets leuks van te maken. Dit samen met de SRO, die ook bereid was medewerking te verlenen, met een toelichting in de machinekamer en een kijkje onder het bad.

Bovengronds werd nog eens gewezen op de vele kenmerken vanuit de begintijd van De Houtvaart en de strakke gedetailleerde kubistische vormgeving. Naast de worsteling bij de renovatie met de juiste vorm van het peuterbadje op de ligweide en de ingepaste vorm van de horeca. In de technische ruimte kreeg men uitleg over de vele kub water, die letterlijk en figuurlijk rondgaan en de moderne wijze van zuivering.

Met uiteraard aan het eind de aanbeveling om ook eens in De Houtvaart te komen zwemmen.

                                                  Allen verenigt onder De Houtvaart……………..

Hans Bakker.

No Comments

Post a Comment