previous arrow
next arrow
Slider

DE HOUTVAART, Ode aan het openluchtzwembad

DE HOUTVAART

Ode aan het openluchtzwembad

Waar gaat het boek over?
In het boek wordt de Houtvaart geportretteerd als een levendig instituut, dat veel stormen heeft doorstaan, en telkens opnieuw zijn bestaansrecht heeft bewezen. Het boek omvat een vijftal verhaallijnen , waarin alle aspecten ter sprake komen: de zwempioniers van weleer, de architecten en stedenbouwkundigen die aan het ontstaan van bouwwerk bijdroegen, en de vele verwikkelingen van vrijwilligers, monumentenzorgers en politici, die in de strijd om het voortbestaan een rol hebben gespeeld.
Een bijzonder licht wordt geworpen op de plek, waar de Houtvaart ooit is ontstaan en het karakter ervan als architectuurmonument. Bovenal is het een boek vol foto’s en mooie verhalen rondom de Houtvaart geworden, bedoeld voor iedereen die het zwembad een warm hart toedraagt!
Auteur van het boek is de Haarlemse architectuurpublicist Hilde de Haan. Het boek is gelardeerd met speciaal voor het boek gemaakte foto’s van de Amsterdamse fotograaf Annemarijne Bax, afgewisseld met bijzondere oude foto’s uit particulier archief. De vormgeving van het boek is gedaan door Rogier Polman van “Hijgend Zeepaard”, ook bekend van het boek “Haarlemse Spoken”.
De Vereniging Vrienden van de Houtvaart is initiatiefnemer en uitgever van het boek. Met het boek wil de Vereniging aan het bijzondere en vooral ook het sociale belang van het bad brede en blijvende bekendheid geven, waardoor de Houtvaart ook voor de toekomst zijn waarde blijft behouden als levend monument én uniek zwembad.
Hoe kom ik aan het boek?
Het boek is te bestellen door overmaking van € 10,00 op banknummer NL89 INGB 0002 0329 93, ten name van Vereniging Vrienden van de Houtvaart met vermelding van: boek Ode Houtvaart, uw naam en het bezorgadres.

 

 

No Comments

Post a Comment